Kisebb kalóriabevitellel kitolható az egészséges élettartam
2010.04.29. 12:48
Kisebb kalóriabevitellel kitolható az egészséges élettartam
Genetikusok szerint 120-130 évig élhetnénk, de alig vannak emberek, akik századik születésnapjukat is megünnepelhetik.
A cél egyébként sem az, hogy tovább éljünk, hanem az, hogy tovább legyünk egészségesek - írja a Science című tudományos folyóirat. A világon sok millió ember éhezik, alultáplált. Ők nemcsak szenvednek, de hamar lesznek betegek és korán halnak. Ugyanakkor mind több vizsgálat bizonyítja, hogy ha a táplálék minden szükséges elemet tartalmaz, a kalóriabevitel csökkentésével az élettartam jelentősen kitolható. Luigi Fontana professzor egyidejűleg dolgozik Olaszországban és az Egyesült Államokban.
Ez azt jelenti hogy ha a szervezet minőségileg nem éhezik, akkor kvesebb kalóriára is van szüksége.
Ezért érezzük nap mint nap, hogy ettünk eleget, szinte kipukkad a hasunk, de fél-egy óra múlva megint éhesek vagyunk. Miért is van ez? Nagyon egyszerü a képlet. Nincsenek meg azok a fontos komplex tápanyagok, vitaminok, ásványok, fehérjék, és minden olyan anyag amire pontosan szükségünk lenne az étkezések során. Ezt lenne hivatott az étkezésnek megoldania. De manapság nemigazán tudjuk megadni az alkotóelemeket, ezért jelentkeznek a hiányból fakadó betegségeink, és csak eszünk-eszünk, mert a szervezet éhes, csak nem a mennyiségre, hanem a minőségre.
de térjünk vissza:
Évek óta foglalkozik az öregedés kérdéseivel és most két munkatársával áttekinti az egészséges ételekkel folytatott "éhezés" hatását. "A nyugati országokban az átlagos életkor 80 esztendő körül mozog, de túlságosan sok ember csak mintegy 50 évig egészséges. Kutatásainkat azért végezzük, hogy a kalóriafogyasztás csökkentésével, genetikai beavatkozásokkal és gyógyszerek használatával szűkítsük a jelenlegi 30 éves különbséget a várható életkilátás és a várható egészségkilátás között" - mondta Fontana professzor.
A munkacsoport a kalóriafogyasztás 10-50 százalékos csökkentésével mérsékelte különböző kísérleti állatokban az inzulinszerű növekedési faktor (IFG-1) és más biológiai tényezők működését. Ennek hatására az állatok lényegesen tovább éltek. A így megfigyelt anyagcsere-változások genetikai mutációkkal párhuzamosan jelentek meg.
A kutatók szerint ezek az állatok úgy éltek hosszabb ideig, hogy az öregedéssel párhuzamosan megfigyelhető, kóros állapotok - a szív- és érrendszeri betegségek, rosszindulatú daganatok, szellemi hanyatlás - tüneteit sokkal ritkábban mutatták. "A kalóriaszegény kosztot evő állatok sokáig élnek, anélkül, hogy a korosodással általában összefüggő betegségekkel kellene bajlódniuk. Szokásos étrenden élő társaik 94 százaléka rákban vagy szívbetegségben pusztul el. A kevés kalóriát tartalmazó diéta hatására az állatok 30-50 százalékának élettartama és egészsége azonos"- hangsúlyozta a professzor.
"Mind többet tudunk a molekuláris biológiából. Tudjuk, hogy bizonyos ételek és a kevesebb kalória befolyásolja egyes anyagcsere-folyamatok alakulását. Remélhetőleg segíthetünk az embereknek, hogy hosszabb ideig és egészségesebben élhessenek" - mondta a tudós.
Ebben segítségek lehetnek a manapság egyre fokozottabban emlegetett táplálékkiegésztők szerepe. Fontos azonban azt tudni, hogy mit kapunk a pénzünkért. A piac hatalmas, jobbnál jobb termékeket lehet kapni, és hatásfokuk is megfelelő, komplex vitaminokat, fehérjéket, ásványokat, és minden összetevőjű termékeket lehet már kapni.
egyet azonban kiemelnék a tömegből, komplexitás, tudás, és ár-érték aránya miatt, amire már európában felfigyelt a szaksajtó is: Green Gold IMUNE.
ez a termék 4 mikroalgának a pontos keverékéből álló nem tablettázott, hanem egy zselatin kapszulába zárt egyvelege. A mikroalgákról alapvetően tudni érdemes pár dolgot:
Az alga a legtöbb vitális anyag hordozója, számos országban a táplálék fontos részét képezi már napjainkban is, pl. Japánban nem hiányozhat az étlapról. Földünkön ma kb. 25000 algafaj él, a több méter hosszú makro algáktól a parányi mikro algákig terjed a fajtagazdagsága.
Táplálkozáskutatók az utóbbi három évtizedben arra jöttek rá, hogy a mikroalgák szervezetünk segítségében világbajnok. Nagyobb koncentrációban tartalmaznak funkcionális tápanyagokat, melyek a természetes élelmiszerekben, növényekben és magokban fordulnak csak elő:
- Nagy mennyiségű fehérjét (növényi eredetü fehérjét, amely könnyen emészthető) és létfontosságú klorofillt,
- Valamennyi B-vitamint, különösen B12-ben gazdag; ezek szükségesek az idegek erősítéséhez és az egészséges bőrnek is szüksége van rá,
- Antioxidáns béta-karotint, mely fontos védelmet nyújt sejtjeinknek, és erősíti a szervezet védekező rendszerét; a spirulina a sárgarépánál 10-szer nagyobb koncentrációban tartalmaz béta-karotint,
- Ásványi anyagokat és nyomelemeket: vasat, kalciumot, cinket, káliumot, magnéziumot, foszfort és szelént,
- Valamennyi fontos esszenciális zsírsavat, pl. gamma-linolsavat; és nem tartalmaz állati eredetű zsiradékot és veszélyes koleszterint.
A Green Gold IMUNE -antioxidánssal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, nyomelemekkel, valamint másodlagos növényi összetevőkkel és nélkülözhetetlen aminosavakkal a piacon kapható legkomplexebb vitalitás-terméke!
A Green Gold Imune vitális anyag összetétele egy átfogó 3-fázisú hatómechanizmusra épül: Először a Chlorella segíti a testét, hogy hatékonyan megszabaduljon a káros anyagoktól és mérgektől. Ezt követően a Spirulina és a Lithothamnium rekordmennyiségű 4000 vitális anyaggal látja el szervezetét és felkészíti a mindennapi igénybevételre. A folyamatot végül a természetes asztaxantin koronázza meg, melyet világszerte a létező legerősebb antioxidánsként tartanak számon, így a lehető legjobb védőpajzzsal látja el sejtjeit az agresszív sejtkárosítókkal szemben.
Ajánlott fogyasztás: 2 X 3 kapszula, gyermekeknek pedig 2 X 1 kapszula/nap étkezések után fogyasztva, bő folyadékkal nap mint nap (min. 2 liter/nap)
1. Fázis: SEJTTISZTÍTÁS
A Chlorella alga a méregtelenítés mestere, mely a test sejtjeit még a legmérgezőbb lerakódásoktól és nehézfémektől is megtisztítja.
2. Fázis: SEJTTÁPLÁLÁS
A Spirulina és a Lithothamnium algák a rekodrmennyiségű, 4000 vitális anyaggal, valamint rendkívül gazdag biológiai hasznosíthatóságú (közel 90% !) tápanyaggal látja el a testsejteket.
3. Fázis: SEJTVÉDELEM
A Haematococcus Pluvialis mikroalgában található természetes asztaxantin - a legerősebb ismert antioxidáns - első osztályú sejtvédelmet biztosít.
Green Gold Imune - Tudományos kutatás
A mikroalgák olyan növények, amelyek rekordmennyiségű vitális anyagot tartalmaznak. Ezek testre gyakorolt számtalan pozitív hatását világszerte sokezer tanulmányban vizsgáltak és bizonyították. Számos egyetem és tudományos intézet jegyetet le az antioxidánsok kiemelkedő egészségjavító hatását. A publikációk időközben a kutatások rendkívül tág témakörét fogják át, a vérnyomás és koleszterinszint-csökkentő, gyulladásgátló, valamint izomépítő, anyagcsere-serkentő és vércukorszint-csökkentő hatásának kérdéskörét ölelik fel. Elsősorban testünknek azon funkciói állnak a kutatások középpontjában, amelyek kis károsodása is nagy mértékben befolyásolja életminőségünket: a szemeket, a fejet, a szívet és az izületeket.
Ezzel a 3-as hatásmechanizmussal a Németországi Wellstar cég egyedülállóan komplex terméket dobott piacra, ami a többi konkurens céggel szemben komoly előnyt jelent, de ami a leglényegesebb, hogy nekünk fogyasztóknak pedig jelentheti a hosszabb egészségesebb életet.
forrás: www.vitalsziget.info
|