dioxin méregtelenítés chlorellával
2010.05.07. 11:27
Dioxin méregtelenítés chlorellával
2008 december 08., hétfő 14:24 Natúr Hírek
A dioxin halálosan mérgező vegyület. Talán még emlékszik rá, hogy pár évvel ez előtt Viktor Juscsenkó elnököt megetették vele és éppen csak túlélte. A két kép közül az első 2002 márciusában, a második 2004 decemberében készült. A dioxintól elég gyorsan öregszik az ember. Ez a molekula a legveszélyesebb ismert ipari méreg, mivel minden élő szervezetet rongál, méghozzá lassú, alattomos módon. A mai hírek szerint pedig kapható a hentesnél is. A dioxin támadja az immunrendszert, rákkeltő, génkárosító hatású, mutációkat hoz létre, amely torzszülöttek világrahozatalát eredményezi. További veszélye, hogy a szervezetbe bekerülve, a szervezet a méreg lebontása érdekében olyan enzimtermelő folyamatokat indít be, amely a méreg lebontása mellett az élethez elengedhetetlenül fontos is lebont.
Mi a dioxin, hogy kerül a tányérunkba?
A dioxin mindenhol megtalálható, jelen van a levegőben, a talajban, a vizekben és a tápláléklánc minden tagjában. A disznóban is. A műtrágyázás és a vegyipar térhódításával igen nagymértékben megnőtt a mennyisége. A Föld dioxinszennyeződése exponenciálisan növekszik a múlt század eleje óta. Történik mindez annak ellenére, hogy erősen mérgező voltát felismerve az államok korlátozzák a használatát.
Hogyan védekezhetünk ellene?
A vegyület azonban rendkívül lassan bomlik, nem könnyű tőle megszabadulni. Felezési ideje a levegőben mintegy 9 nap, de vízben márt több mint 5, talajban több mint 10 év, s az emberi szervezetben is több mint 7 év. Annak a dioxinnak, amit a mai tokányommal megettem, a fele még 7 év múlva a testemben lesz, hacsak ki nem találok valami módszert a megszabadulásra tőle. Sajnos ez alatt a hét év alatt viszont naponta újabb adagokat fogunk kapni a legváratlanabb helyekről. A védekezés ennek megfelelően csak akkor lesz hatékony, ha minden nap tudatosan eltávolítjuk a szervezetből a tudatlanul bevitt dioxint és más szennyező anyagokat. A méregtelenítés legyen olyan szokásunk, mint a desszert a főétel végén. Gyakorlatilag mindegy, mit evett, a végén egyen meg egy adag Chlorella algát.
Mi a Chlorella?
A Chlorella egy mikroalga. Kapható minden minden rendes bioboltban. A sejtfalában található mukopoliszacharidnak van egy igen meglepő tulajdonsága. Képes kapcsolódni a szervezetünkbe kerülő és a keringési rendszerben megjelenő szennyeződésekhez és azokat eltávolítja a testünkből. Japán orvosok egy évtizede vizsgálják a chlorella ilyen tulajdonságát és állatok esetén látványos sikert értek el vele. Úgy gondolják, hogy emberek esetén is megoldható lenne vele nem csupán a dioxin, hanem számos egyéb szennyező anya, mint például a nehézfémek mennyiségének csökkentése a szervezetben.
forrás: The Journal of Nutrition
Chlorella ellenőrzött, tiszta forrásból a Green Gold mikroalga porban:
http://vitalsziget.info/chlorellaalga.html
|