cikk a rákról
2010.05.13. 10:55
Egy érdekes és megfontolandó
cikk a rákról
Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az
egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a
kulcsszó a
megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre
elkezdett
beszélni arról, hogy van más választásunk is:
1.
Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a
ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal
egészen
addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik.
Amikor
egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek,
hogy nincs
több ráksejt a
szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek
nem képesek
észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a
kimutatható mennyiséget.
2.
Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még
ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.
3.
Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy
elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza,
hogy azok
elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.
4.
Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi,
hogy annál a személynél összetett táplálkozási
hiányosságokkal
állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai,
környezeti,
táplálkozási és életmódbeli tényezők.
5.
Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat
megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és
étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel
fogjuk
megerősíteni immunrendszerünket.
6.
A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan
növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a
csontvelőben, a
bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt
egyéb
szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is
okozhatják.
7.
A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti,
roncsolja és károsítja az egészséges sejteket,
szöveteket és
szerveket.
8.
A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a
daganat méretét.
Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó
alkalmazásával nem lehet több
daganat elpusztulását elérni.
9.
Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására testbe túl sok
méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy
összeomlik,
miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a
különféle
fertőzéseknek és komplikációknak.
10.
A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek
mutációval ellenállóvá válhatnak, ami
megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások
ugyancsak a
ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más
részeire.
11.
A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek
kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá
azokhoz az
élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük
van.
A ráksejtek
táplálékai:
a.
A
cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az
egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a
ráksejteket. A
cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a
Spoonful stb.
aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes
cukorhelyettesítők,
pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy
nádcukorgyártás
mellékterméke) használata
javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az
asztali só
kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás
a tengeri só.
b.
A
tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a
gyomor-bél traktusban.
A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával,
esetleg
helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a
ráksejtek
éhezni kényszerülnek.
c.
A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú
étrend
savas, és ezért jobb,
ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis
mennyiségben
csirkét fogyasztunk.
A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési
hormonokat és
parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike
ártalmas,
különösen a rákban szenvedők számára.
d.
A
80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű
gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)
és
gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet
átállítani
lúgos kémhatású környezetté.
Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük
a babot is
tartalmazó ételekből.
A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket,
amelyek
könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a
sejtek
szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges
sejtek
növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges
élő
enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből
készült
leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a
babcsírát!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal
fogyasszon
nyers zöldségeket is.
Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.
e.
Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek
magas a
koffeintartalma.
A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak
tisztított,
szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert
toxinokkal és
nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a
szervezetünkbe. A
desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
12.
A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a
szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A
belekben
maradó emésztetlenhús romlásnak indul,
és további mérgező anyagok lerakódását okozza.
13.
A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől
való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több
enzimet
szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát,
ezzel
lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára,
hogy a
rákos sejteket elpusztíthassák.
14.
Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben
(IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok,
ásványi
anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy
lehetővé
tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos
sejtek
elpusztítását.
Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin
köztudottan
apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a
szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy
megszabaduljon a
sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
15.
A rák a szellem, a test és a lélek betegsége.
A
proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak,
hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra
való
képtelenség, valamint az elkeseredettség a
szervezetünket a
stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg
szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni.
Tanuljunk
meg lazítani és az életet élvezni.
16.
A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A
napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel
segít több
oxigént eljuttatni a sejtek szintjére.
Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a
ráksejtek
elpusztítására, valamint a legmagasabb antioxidáns tartalmú ételek, például kiemelten a természetes por formában kapható mikroalgák : spirulina, chlorella, hematococcus.
ezekről bővebben:
www.algae-facts.com
Végül még néhány praktikus tanács:
-
Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban
tette közzé a hírlevelei útján. A dioxintartalmú
vegyszerek
rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak.
A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek
számára.
Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba,
mivel a
műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr.
Edward
Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere
egy TV
program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi
kockázatot.
Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait
az
emberek számára.
Azt
mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.
Ez
fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A
zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint
szabadít
fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a
szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy
használjunk műanyag
helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek
melegítéséhez.
Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül.
Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket
stb. át kell
tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír
nem rossz,
csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír.
Biztonságosabb, ha
üveget használunk.
Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a
papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az
egyik oka a
dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák
ugyanilyen
veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel
fedjük le.
Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a
mérgező anyagok
kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az
ételbe.
Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.
www.vitalsziget.info
|