a mikrohullámú sugárzásról
2010.05.06. 10:56
A második világháború vége felé egy amerikai hadmérnök a
mikrohullámokkal végzett kutatást úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a
szendvicse. Éppen végzett, és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belőle.
Meglepődött, hogy forró, és nem értette, mitől.
A dolgot azért tartotta érthetetlennek, mert a közelben nem volt
fűtőtest vagy más hőforrás. Azután rájött, hogy az árnyékolás nem védte a
szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája
szendvicsét, azt is mikrohullámmal "kezelte", s az is felforrósodott.
Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más
ételek is hőkezelhetők, süthetők, főzhetők. Megoldották, hogy az egészségre
ártalmas sugárzás kifelé le legyen árnyékolva, s hogy az étel minden oldalról,
egyenletesen kapjon a mikrohullámból. A sütőhöz speciális melegítő-főző
edényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható.
Innen indult a mikrohullámú sütő karrierje 1946-ban. Egyes
kutatók azt állítják, hogy az élelmiszerek és az italok a mikrosütőben rövid
idő alatt elérik a kész állapotot, ezáltal kevésbé károsodnak az ételek
beltartalmi anyagai, a vitaminok, szénhidrátok, fehérjék stb. Azt viszont nem
kutatták, vagy ha kutatták is, nem hozták nyilvánosságra, hogy a mikróba tett
fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tűzhelyen készített ételek
esetében. A fehérjék és a sejtek azért melegednek fel rövid idő alatt, mert a
mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat.
Ez a rezgés hőt termel, ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel.
Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik
normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel
esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani,
biológiai szempontból káros hatásúvá válik. Ezt támasztja alá dr. Masari Emoto
japán kutató is, aki mindezt fényképekkel bizonyítva le is írta a
Magyarországon is megjelent A víz üzenete és A víz
rejtett bölcsessége című
könyveiben. Volt szerencsém két évvel ezelőtt személyesen is meghallgatni a
budapesti előadását.
Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos
főzőalkalmatosságot, csak lángon, lánggal főzik és sütik az ételeiket.
Nem lesz egészséges sejtépítés
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az
ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől,
degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket
fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó
degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a
leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha
rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki,
akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.
Elgondolkodtató, hogy gyermekeink, unokáink mikrohullámú sütővel
készített, melegített ételeken nőnek fel. Sok helyen az egészségügyi
intézményekben, idősek otthonában is mikrózott ételeket tálalnak fel a
betegeknek és öregeknek, akiknek amúgy sem erős az immunrendszerük. Régebben
alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak
gyermekrák osztályok is. A daganatos betegek száma pedig napról napra
növekszik.
Ez a gondolat a készülék megjelenése óta foglalkoztat. Mérnöki
és egészségügyi felsőfokú végzettségem tartott vissza attól, hogy mikrohullámú
sütőt vásároljak magamnak és családomnak. Tudom, hogy a technikai civilizáció
sok új dolgot talált fel, amiről azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán később
kiderült, hogy ártalmas, mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a
termékek eladása, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a
gyógyszergyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a "megvezetett"
fogyasztó nem. Végül is a Föld nevű bolygó is jól jár, mert így elkerülhető a
túlnépesedés...
A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát
az emberi szervezet szempontjából ez a hatás új. Tudjuk, hogy az élővilágban az
ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik az őt érő külső-belső hatásokhoz.
Sok-sok generáció kell ahhoz is, hogy megszokjon valamit a genetikai rendszere.
255 ezer nemzedékváltás kellene
Egy mikroorganizmus, mint például a tbc kórokozója, naponta
többször is generációt vált, s ha antibiotikummal el akarják pusztítani, akkor
először sok kórokozó elpusztul, aztán a negyedik-ötödik generációjuk már
táplálékként szintetizálja az ükapjukat elpusztító mérgeket. 1938 óta hány és
hány új antibiotikum lett már bevetve a tbc kórokozója ellen? 2006-ra már úgy
átalakult a kórokozók szervezete, hogy mostanában megjelent az
antibiotikumokkal elpusztíthatatlan, új, a jelenlegi orvostudomány által
gyógyíthatatlan tbc. Ha vesszük a 70 évet és azt átszámoljuk nappá, akkor az
25.550 nap. Ha mondjuk egy vírus vagy baktérium egy nap alatt csak tízszer
szaporodik (általában ennél gyorsabban populálódik), akkor 70 év alatt 255.500
nemzedékváltás történt. Ha ezt emberre átszámítjuk, 50 év átlagéletkort véve,
akkor ez 12.775.000 év! Ennyi évnek kellene eltelni a 255.000
nemzedékváltáshoz, és ahhoz, hogy az ember rezisztens legyen a mikrohullámú
sütő ártalmaival szemben, feltéve, ha az ember szervezete hasonlóan ellenálló,
mint a tbc kórokozóié. Ám sokkal rosszabb a rezisztencia faktorunk, tehát
lehet, hogy még százmillió év is kevés.
Nem tudom, hogy lesz-e Földünk ennyi idő múlva, ha ilyen ütemben
teszi magát tönkre az ember. Az emberre ugyanis az a jellemző, hogy ahelyett,
hogy megtartaná a természet törvényeit, mindenáron meg akarja azokat
változtatni. Sajnos az ember még mindig nem tanulta meg, hogy a természet ÖRÖK,
mint ahogy a törvényei is örökérvényű törvények. Úgy működött tíz, száz és
egymillió évvel ezelőtt is, ahogy ma működik, és úgy fog működni tíz, száz és
egymillió év múlva is. Aki nem tartja meg a természet rendjét és törvényeit, az
elpusztul, a faj pedig kipusztul, még ha az ember is az a faj.
Svájcban 1992 januárjában a RAUM UND ZEIT (Tér és Idő) című
lapban a svájci orvosok arról a kísérletsorozatról számoltak be, amely első
alkalommal bizonyította be kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütőkben
elkészített vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak
le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki az arra érzékenyekben
vagy a gyengébb immunrendszerűekben, betegekben, fejlődő szervezetekben stb.
A környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést
teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?
Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a
mikrohullámú sütőket!
Kutatók döbbenetes megállapításai
Lássuk a Tér és Idő hasábjain megjelent tanulmány főbb
megállapításait: "A mikrohullámra vonatkozó legelső vizsgálatok óta ismeretes
a szakértők előtt, hogy ez a hullámfajta károsítja a biológiai rendszereket.
Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket, amelyek országonként eltérőek
ugyan, ám mindenütt léteznek, a műszaki szükségletekhez és lehetőségekhez
igazítva. A fenti határértékek természetesen a mikrohullámú sütőkre is
vonatkoznak. Ezek a berendezések évtizedek óta forgalomban vannak, és
használatuk mindjobban terjed! Ugyanakkor mindeddig kevesebb szó esett arról,
hogy milyen hatást gyakorolnak a készülékek az emberi táplálékokra, mindennapi
élelmünkre. A svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan
táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai
Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet
során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként
egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva,
harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt
mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként
ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva,
majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért
vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az
eredmény a következő lett:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött
ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően
meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték
(vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és
az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben
termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést
állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített
zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is
megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az
emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű
tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok
vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén
(kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét
váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."
Pacemakere van? Maradjon távol a mikrótól!
A fentieket olvasva gondolkozzanak el az olvasók, hogy megéri-e
a kényelmükért feláldozni az egészségüket vagy az életüket. Időt lehet megtakarítani
a mikrosütő használatával, viszont ami időt nyernek, azt elveszítik akkor,
amikor betegek lesznek miatta, orvostól orvoshoz járnak, azok gyógyszeres
kezeléseket adnak, a gyógyszerek pedig a mellékhatásaikkal hozzásegítenek
ahhoz, hogy ne népesedjen túl a Föld a mikrohullámú sütővel készített,
melegített ételek fogyasztóival. Tehát hosszú távon nagyon nagy árat kell
fizetni a gyorsaságért és a kényelemért.
A második világháborúban kifejlesztett mikrohullám-technika
káros sugárzásainak határértékeivel kapcsolatban még senki nem vonta kétségbe –
sem hivatalosan, sem félhivatalosan – a mikrohullámú sütőből kikerült ételek
minőségét. Általános vélemény: igaz ugyan, hogy van káros hatása a
mikrohullámnak az élő szervezetekre, sejtekre, de ez a hatás a sütőn belül
marad, s így a benne lévő étel nem jobb és nem rosszabb, mint a hagyományos
módon sütött, főzött étel. Nos, hogy nem maradnak a mikro bekapcsolásakor a
káros sugarak a készüléken belül, azt igazolja, hogy a pacemakert (beépített
szívritmus-szabályzót) viselő emberek a mikrosütő 10 m-es körzetében rosszul
lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót. A pacemaker
gyártókat nagy feladat elé állította ez a tény, mert olyan
szívritmus-szabályzót nehéz előállítani, amelyik érzéketlen a mikrohullámra.
Még egy kísérlet. A kikapcsolt állapotban lévő mikróba bele kell
tenni egy bekapcsolt mobiltelefont. Rá kell csukni a mikró ajtaját, majd
felhívni egy másik készülékről a mobiltelefont. Akkor jó a mikró burkolása, ha
nem szólal meg a benne lévő mobil készülék.
Én eddig közel 100 különböző márkájú mikrosütővel végeztem már
el ezt a kísérletet, és eddig minden mobil kicsengett, akkor is, ha a mikro
ajtaja be volt zárva. Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 MHz
frekvenciatartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 MHz-en. Tehát ha a
mobilkészülék mikróval közel azonos frekvencia sugárzása "kitalál" az
"árnyékolt" mikróból, és megtalálja az esetleg több kilométer
távolságban lévő mobiltornyot, s a mobiltorony sugárzását veszi a mikróban lévő
mobiltelefon, akkor miért hiszi el sok ember, hogy a bekapcsolt mikró nem
bocsát ki káros sugarakat a környezetében tartózkodókra? Közel 20 méter az a
távolság, ami ilyenkor élettanilag veszélyes még a szomszédos lakásokban
lévőkre is. Ennyit ér a mikrók "árnyékolása"!
Tömbházakban az alattunk, felettünk, mellettünk lakókkal meg
kell beszélni, hogy adják el ők is a mikrójukat, mert csak így lehetünk
bizonyosak afelől, hogy nem sugároznak át ránk a szomszédok mikrói. A
Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a szomszédok mikróitól, ha az egész
lakást körbeárnyékoljuk, minden irányban.
A gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a
mikrót a vevő kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két
évet bírt ki egy ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a
többi eladó pár hónapot tud elviselni ilyen sugárözönben.
A mobil mint kis mikrosütő
A fenti kísérlet igazolja, hogy a mobilok is kis mikrosütőként
hatnak ránk. Termovíziós felvételek igazolják, hogy egy rövid mobilozás is
mennyire felmelegíti a mikrohatás miatt az agyat. Gondoljuk csak meg, hogy az
agyat védi legjobban a természet vagy a Teremtő, mivel a koponya erős
csontburokban, agyvízbe van "ágyazva". A mobilt használók a fej,
illetve az agy egyik leggyengébb pontján, a füljáraton keresztül
"mikrózzák" az agyukat.
A mikrohullámú sütők egyre nagyobb elterjedése indokolná, hogy a
tudomány feltegye a kérdést: milyen hatással van a mikrohullámmal kezelt
élelmiszer az emberi szervezetre, amelyet közvetlen besugárzás ér. A
mikrohullámú spektrum részben a rádióhullámok, részben az infravörös hullámok
területére nyúlik át. Átfogó irodalom, szakértői véleményezés áll rendelkezésre
arról, milyen hatást gyakorol az élő szervezetre a mikrohullámmal történő
közvetlen besugárzás!
Sokat köszönhetünk e témában egy magyar kutatóorvosnak, prof.
dr. Varga Andrásnak, a heidelbergi orvosegyetem egyetemi tanárának, aki
mellesleg villamosmérnöki diplomát is szerzett, és ezen szakmájában is
doktorált. Általa és több más neves kutató által is igazolt, hogy a mikrohullám
romboló hatása kiterjed a sejtmembrán (sejtfal-hártya) károsodásától az anaerob
légzés (oxigén jelenléte nélküli közegben) megsérülésén át a megzavart
sejtosztódásig, a leukémiáig (fehérvérűség) és a genetikai (örökléstani)
változásokig! Csak csodálkozni lehet azon, hogy a mikrohullám helyébe miért nem
lépett már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika.
Jó tudni, hogy a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog
és az elektromágneses erőtér miatt. Csak a természetes hővel való melegítés
(sparhelt, gáztűzhely, napenergia, geotermikus energia, gőz stb.) jó!
Sérül a vízstruktúra és a molekulaszerkezet
A mesterségesen előállított mikrohullám a molekulákat nagyon
gyors rezgésre kényszeríti – stresszhatásnak teszi ki –, ennek következtében
súrlódási energia keletkezik. A hagyományos melegítési eljárásokkal
ellentétben, ahol a hő kívülről hatol befelé, a mikrohullám belülről melegít,
az energiát súrlódási hővé alakítva át. Mivel a természetben található anyagok közül
a vízmolekula reagál a legérzékenyebben a mikrohullámra, elképzelhető, milyen
hatást gyakorol rá ez a rezgés. Az, hogy a vízmolekula hogyan reagál a
körülötte lévő elektroszmogra, mikrohullámra, külön fejezetet érdemelne. Ezért
javasolom elolvasni dr. Masari Emoto japán kutató A víz üzenete és A víz
rejtett bölcsessége című,
magyarul is megjelent könyveit. Tehát nemcsak a mikrohullám, hanem az
elektroszmog is tönkreteszi a táplálékok vízstruktúráját és
molekulaszerkezetét. Viszont a világegyetem vízbázisú, s az élő szervezetek
átlag 70%-a is vízből áll, s ugyanez igaz a táplálék-alapanyagainkra is.
A mikrohullámnak a termikus (hő hatására létrejövő) hatása
mellett atermikus (hőváltozás nélküli) hatása is van, amelyre mindeddig
hivatalosan kevés figyelmet fordítottak. Ám mindkét hatásmechanizmust, a közös
romboló hatást kell vizsgálnunk. A mikrohullám sejtmembrán-változtató hatását a
géntechnológiában használják, hogy hozzájussanak a génekhez, amelyek így
mesterségesen megváltoztathatók. A folyamatos stresszhatás, így a mikrohullámok
is arra kényszerítik a sejtet, hogy fokozottabb légzésre álljon át, melynek
során ugyanúgy H2O2 és
CO, azaz sejtmérgek keletkeznek, mint ahogy a rákos sejtekben is kimutathatóak
ezek a sejtmérgek. Ezért is olyan veszélyes a mikrohullámú sütőben bent működő
és az onnan kijutó sugárzás.
Bár sugár-hullámértékek minden országban léteznek, a készülékek
soha nem zárnak tökéletesen (a mobiltelefonos kísérlet is igazolja!), és a
használat során a szigetelésük csak romlik és nem javul.
A mikrohullámok – amelyek a mesterséges radioaktivitással együtt
az elektroszmog fő, kiváltó okai – minden élő szervezet természetes funkcióit
befolyásolják. Hatnak a bőrre, a szemre, a besugárzott levegő útján a tüdőre,
valamint a sugárkezelt ételek, italok miatt az egész szervezetünkre. A sugárzás
keltette elektromágneses rezgések a szemen keresztül megzavarják a belső
elválasztású mirigyek működését. Ezek az elváltozások a vérképben is megjelennek.
A vércsepp analízis is tökéletesen igazolja a leírtakat.
Ember és állat maga is degenerálódik
A mikrohullámú sütőbe helyezett ételek molekuláit ugyanúgy
megváltoztatják a hullámok, mint az élő szervezetét. A degenerált molekulákat
elfogyasztó ember és állat előbb-utóbb maga is degenerálódik. Ráadásul a
mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor, hanem a
víztartalomtól függő csillapodással még tovább rezeg, tovább súrlódik a
molekula, azaz a hőképződés nem áll le. Az ilyen ételt kívülről nem érezni túl
forrónak, de a kivétel után belül még percekig emelkedik a hőmérséklete, s
ezáltal fekélyesedést idéz elő az emésztőcsatornában, gyomorban stb.
A készülék 1-10 GigaHz sugárzásán belül a 2.450 MHz tartományba
eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat, és olyan vegyületek maradandó
kialakulását segíti elő, amelyeket a jelenlegi tudomány alig ismer, vagy ismer
ugyan, de nem publikál, mert akkor összeomlana a mikrosütők és a mobiltelefonok
piaca. Az összefüggések láncolata ma már jól áttekinthető a biológiában és az
elektrotechnikában egyaránt járatos átlagembereknek is. Ez a sugárzás úgy
indukálja az ételt, hogy az étel is a sugárzás hordozójává és forrásává válik!
Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a
fehérjéknek, zsíroknak és vitaminoknak kevésbé ártanak, de csak egy darabig,
mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői
is degenerálódnak, illetve elpusztulnak, azaz az egész táplálékszerkezet
komoly, természetellenes elváltozáson megy át.
Érdemes lenne megvizsgálni az AM Micro híradástechnikai láncolat
egészségkárosító hatásait is, mivel ezek koncentráltan irányított
sugárnyalábokkal dolgoznak. A madarak elkerülik az ilyen veszélyforrásokat,
mert az ő érzékelőrendszerüket nem tompította el az a sok elektrotechnikai
ártalom, mint az emberekét, akik – a radiesztéziával foglalkozó személyek
kivételével – nem érzik meg a veszélyzónákat.
Svájci kísérleti eredmények
Az ártó hatásokat vizsgáló mai módszerek azon alapulnak, hogy
különféle, a mindennapjainkban használt tápanyagokat hagyományos és
mikrohullámos módon elkészítenek, és ezek után vizsgálják a vér bizonyos
paramétereit. Az önkéntes kísérleti személyektől Svájcban vett mintákban, 1989
augusztusában és szeptemberében végzett kísérlet eredményei a következők:
A mikrohullámú sütőben felforralt tej lényeges elváltozásokat
mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok
struktúrája (a sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma, s növekedett
az élettani szempontból igen kedvezőtlen, nem fehérjéhez kötött nitrogén
aránya.
A vizsgálati alanyoknak a mikrohullámos étel fogyasztása utáni
vérparaméter-értékei valamennyi esetben a normál tartomány alsó határán
helyezkedtek el, s ha egymást követő napok során ilyen ételeket fogyasztottak,
akkor már – hematológiai szakkifejezéssel élve – az eredmények anémiás
(vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat (betegségre való hajlam)
mutattak. Az egy hónapig így tápláltaknál már jelentős koleszterinszint-növekedést
is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól
igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az
agglutináció (a vérlemezkék összetapadása).
Mit (t)ehet a tudatos vásárló?
Ha Ön, Kedves Olvasó tudatos vásárló és tudatos fogyasztó, akkor
nem tévesztheti meg az az óriási reklámözön, ami nap mint nap zúdul ránk a
médiából és a plakátokról. Minden új dolog, ami bekerül a mindennapjainkba,
óvatosságra kell hogy intsen bennünket. Mindig, mindent a természet oldaláról
kell megvizsgálni, és ami élettani szempontból nem természetes, azt el kell
vetni. Mi, tudatos vásárlók tudjuk csak megváltoztatni a gyártókat s a
kereskedőket.
Ha a legnagyobb reklámdömping ellenére sem fogjuk vásárolni a
mikrohullámú sütőket, akkor azok ott fognak porosodni a boltok és a gyártók
raktáraiban, s végül le fognak állni az eladhatatlanná vált termékek
gyártásával. Az utolsó daraboktól vélhetően úgy fognak megszabadulni, hogy
nagyobb értékű vásárlásnál ingyen adják a vevőknek, csakhogy felszámolhassák a
felhalmozódott készleteket. Addig pedig még sok neves szakember fogja nekünk
áltudományos tényekkel "bizonyítani", hogy használjunk csak bátran
mikrosütőt, mert az megkönnyíti a mindennapjainkat.
Nekem viszont attól könnyebbek a mindennapjaim, hogy nincs
mikrosütőm.
Szerző: Weixl-Várhegyi László mérnök, radiesztéta, életmód- és
táplálkozási tanácsadó és terapeuta, a Magyar Természetgyógyászok és
Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja
Még egy kísérlet. A kikapcsolt állapotban lévő mikróba bele kell
tenni egy bekapcsolt mobiltelefont. Rá kell csukni a mikró ajtaját, majd
felhívni egy másik készülékről a mobiltelefont. Akkor jó a mikró burkolása, ha
nem szólal meg a benne lévő mobil készülék.
Én
eddig közel 100 különböző márkájú mikrosütővel végeztem már el ezt a
kísérletet, és eddig minden mobil kicsengett, akkor is, ha a mikro ajtaja be
volt zárva. Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 MHz
frekvenciatartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 MHz-en. Tehát ha a mobilkészülék
mikróval közel azonos frekvencia sugárzása „kitalál” az „árnyékolt” mikróból,
és megtalálja az esetleg több kilométer távolságban lévő mobiltornyot, s a
mobiltorony sugárzását veszi a mikróban lévő mobiltelefon, akkor miért hiszi el
sok ember, hogy a bekapcsolt mikró nem bocsát ki káros sugarakat a
környezetében tartózkodókra? Közel 20 méter az a távolság, ami ilyenkor
élettanilag veszélyes még a szomszédos lakásokban lévőkre is. Ennyit ér a
mikrók „árnyékolása”!
Tömbházakban
az alattunk, felettünk, mellettünk lakókkal meg kell beszélni, hogy adják el ők
is a mikrójukat, mert csak így lehetünk bizonyosak afelől, hogy nem sugároznak
át ránk a szomszédok mikrói. A Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a
szomszédok mikróitól, ha az egész lakást körbeárnyékoljuk, minden irányban.
A
gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a mikrót a vevő
kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két évet bírt ki egy
ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a többi eladó pár
hónapot tud elviselni ilyen sugárözönben.
A mobil mint kis mikrosütő
A
fenti kísérlet igazolja, hogy a mobilok is kis mikrosütőként hatnak ránk.
Termovíziós felvételek igazolják, hogy egy rövid mobilozás is mennyire
felmelegíti a mikrohatás miatt az agyat. Gondoljuk csak meg, hogy az agyat védi
legjobban a természet vagy a Teremtő, mivel a koponya erős csontburokban,
agyvízbe van „ágyazva”. A mobilt használók a fej, illetve az agy egyik
leggyengébb pontján, a füljáraton keresztül „mikrózzák” az agyukat.
A
mikrohullámú sütők egyre nagyobb elterjedése indokolná, hogy a tudomány
feltegye a kérdést: milyen hatással van a mikrohullámmal kezelt élelmiszer az
emberi szervezetre, amelyet közvetlen besugárzás ér. A mikrohullámú spektrum
részben a rádióhullámok, részben az infravörös hullámok területére nyúlik át.
Átfogó irodalom, szakértői véleményezés áll rendelkezésre arról, milyen hatást
gyakorol az élő szervezetre a mikrohullámmal történő közvetlen besugárzás!
Sokat
köszönhetünk e témában egy magyar kutatóorvosnak, prof.
dr. Varga Andrásnak, a heidelbergi orvosegyetem egyetemi tanárának,
aki mellesleg villamosmérnöki diplomát is szerzett, és ezen szakmájában is
doktorált. Általa és több más neves kutató által is igazolt, hogy a mikrohullám
romboló hatása kiterjed a sejtmembrán (sejtfal-hártya) károsodásától az anaerob
légzés (oxigén jelenléte nélküli közegben) megsérülésén át a megzavart
sejtosztódásig, a leukémiáig (fehérvérűség) és a genetikai (örökléstani)
változásokig! Csak csodálkozni lehet azon, hogy a mikrohullám helyébe miért nem
lépett már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika.
Jó
tudni, hogy a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog és az
elektromágneses erőtér miatt. Csak a természetes hővel való melegítés (sparhelt,
gáztűzhely, napenergia, geotermikus energia, gőz stb.) jó!
|